A hazai e-learning jelene és a jövője

A e-learning terjedésének számos korlátot le kell győznie, hiszen gyakran finanszírozási, infrastrukturális problémák,politikai viták vagy közöny, máskor pedig az információs társadalom felkészületlensége, vagy a képzés hitelessége, de leggyakrabban ezen tényezők együttállása akadályozta meg az e-learning terjedését.

Olvass továbbA hazai e-learning jelene és a jövője

Az e-learning története 2000-2013

Az e-learning elképzelhetetlen számítógép, internet-hozzáférés és informatikai ismeretek nélkül.Hazánkban és Európában mindig is azok a társadalmi rétegek számítottak az e-learning potenciális szereplőinek,fogyasztóinak, amelyek rendelkeztek a megfelelő informatikai ismeretekkel, ezek pedig az internetfogyasztók,irodai alkalmazottak, a képernyős munkakörök munkavállalói,valamint a közoktatás minden szintjén megjelenő diákok voltak mindig is.

Olvass továbbAz e-learning története 2000-2013

Az e-learning, mint lehetőség a felnőttképzésben

Az informatikai forradalom hajnalán,amikor a számítógépes eszközök elkezdtek terjedni,és elkezdtek egymással összekapcsolódni, megjelent az e-learning mint fogalom, és ez egy addig nem látott, újfajta látomást vizionált egy olyan “utópikus társadalom” kialakulásáról, amelyben túllépve a hagyományos,alapvetően tantermi és könyvalapú kereteken, az interneten fogják az emberek megszerezni a tudást.

Olvass továbbAz e-learning, mint lehetőség a felnőttképzésben

Egyre hangsúlyosabb lesz a dolgozói kompetencia: a cégeknek is érdekük dolgozóik képzése

A következő időszakban már nem a vállalkozások munkaerő-problémái vagy a technológiai fejlesztésekkel kapcsolatos kérdések, hanem egyre inkább a dolgozók, a humán erőforrás képzése kerül a középpontba – mondta a Magyar Időknek Essősy Zsombor, a Magyarok a Piacon Klub elnöke. A cégen belüli kommunikáció, a hosszú távú, széles körű tudás elsajátítása jelenti ma már az utat a magas hozzáadott érték előállításához, ezzel pedig a versenyképesség növeléséhez. A következő években tehát mind a munkaadóknak, mind a munkavállalóknak a nyitottság, a rugalmasság, valamint a kommunikációs és tudáskompetenciák fejlesztése lesz a legfontosabb feladat.

Olvass továbbEgyre hangsúlyosabb lesz a dolgozói kompetencia: a cégeknek is érdekük dolgozóik képzése

Sérülések ellátása

A sokk

A sokk életveszélyes állapot,  amelyet a súlyos sérülések vagy vérveszteség, égés vagy szepszist (vérmérgezést) előidéző fertőzések okozhatnak. Legfőbb jellemzője a szinte mérhetetlenül alacsony vérnyomás. Mindig gondolni kell a sokkra, ha nagyobb sérülést követően sápadtságot, hideg verejtékezést, esetleg aluszékonyságot vagy zavartságot tapasztalunk. A sokkos beteg azonnali orvosi ellátást igényel. Etetni, itatni tilos.

Olvass továbbSérülések ellátása

Először indul felsőfokú képzés a csokoládé szerelmesei számára

A csokoládé világnapján, július 7-én jelentette be a Szent István Egyetem Élelmiszertudományi Kara, hogy útjára indítja az első hazai diplomás képzést a csokoládé, kávé és tea iránt érdeklődő szakemberek számára. A képzés azonban annak is hasznos lehet, aki csak hobbiszinten, fogyasztóként kívánja fejleszteni az ismereteit.

Olvass továbbElőször indul felsőfokú képzés a csokoládé szerelmesei számára

Új generációs e-learning rendszer a Szent István Egyetemen

A SZENT ISTVÁN EGYETEMEN az Európai Unó támogatásával megvalósuló 891 536 543,00 Ft értékű vissza nem térítendő támogatású projekt fő célja az agrárfelsőoktatásban való részvétel növelése, a lemorzsolódás csökkentése, külön hangsúlyt helyezve a hátrányos helyzetű, illetve a hátrányos helyzetű térségből származó hallgatók támogatására, esélyegyenlőségének biztosítására. A Széchenyi 2020 program keretében megvalósuló projekttel a lehető legátfogóbban kívánjuk fejleszteni az Egyetem képzési rendszerét.

Olvass továbbÚj generációs e-learning rendszer a Szent István Egyetemen

Jelentkezés tanfelügyelői képzésre

A 2017. és 2018. évi szakértői igények pontosítása, valamint a munkaköri és területi szempontok elemzése alapján az Oktatási Hivatal (a továbbiakban: OH) ismételten Tanfelügyeleti szakértők felkészítése a pedagógiai-szakmai ellenőrzésre” és „Szakértők felkészítése a pedagógusminősítésre” című továbbképzéseket indít.

Olvass továbbJelentkezés tanfelügyelői képzésre

Hogyan oktassunk online?

Az e-learning egyedi módszertani jellegzetességekkel rendelkező oktatási forma, amely megkívánja a számítógépes tanulás sajátosságinak maximális figyelembe vételét. Az ismeretek hagyományos szöveges átadása helyett előtérbe kell kerüljön a vizuális kommunikáció magas színvonalú alkalmazása és a nagyfokú interaktivitás, hogy a tanuló aktív részese legyen a tudás-átadás folyamatának, feladatokat oldjon meg és azonnali értékes visszajelzéseket kapjon.

Olvass továbbHogyan oktassunk online?

IKT pedagógusoknak

A Neumann János Számítógép-tudományi Társaság (NJSZT) eltökélten és elkötelezetten dolgozik a digitális kompetenciák terjesztésén, s különösen fontosnak tartja, hogy kreatív, az infokommunikáció eszközeit magabiztosan használó pedagógusok vegyenek részt az oktatásban. Az, hogy a tanárok a digitális kornak megfelelő órákat tartsanak, nemcsak saját érdekük, de az országé is: az oktatási rendszer radikális digitalizálásától függ, hogy az oktatásból kikerülő fiatalok milyen szerepet töltenek majd be a munkaerőpiacon – és ettől függ hazánk versenyképessége is.

Olvass továbbIKT pedagógusoknak

Nagy pénz – nagy foci?

A tözsdei kereskedés során rengeteg vállalat részvényei közül választhatunk, a kisebb cégektől kezdve a legnagyobb vállalkozásokig terjed a lista. Az utóbbi egy-két évtizedben azonban egyre inkább jellemző, hogy sportklubok is a tőzsdére lépést választják. Többségében focicsapatokról van szó, de megtalálhatóak a tőzsdén az észak-amerikai kosárlabda bajnokság csapatai és  már a Forma-1-es Williams istálló részvényeivel is kereskedni lehet. A cél természetesen az, hogy hosszú távra megoldódjanak a csapatok anyagi gondjai.

Olvass továbbNagy pénz – nagy foci?

Ügyfélszolgálat