GYIK

Miután beregisztrált tanárként, álljon itt néhány alapvető információ arról,hogyan lehet kurzust készíteni.
Minden kurzus leckékből áll, a leckék pedig további altémákat tartalmazhatnak.A fentebb említett mindegyik tartalmi elemhez lehet vizsgát illetve kvízt csinálni,valamint oklevelet a sikeres teljesítésről. Az alapokról további információkat a Basic COURSE-CENTER kurzusunk elvégzésével szerezhet a főoldali menüben található ‘Kurzus választása’opcióra kattintva

Kurzus létrehozása

A Kurzus Opciók tab-ról a Hogyan készítsünk kurzust c.oktatóvideóban is esik szó.

A Kurzus Opciók tab megjeleníti azokat az általános opciókat,amiket használhat a CourseCenter kurzusokhoz.Kétféle opció létezik:

 1. Kurzus Taxonómiák
 2. Bejegyzéstípusok testreszabása 

Kurzus Taxonómiák

Ezek a beállítások meghatározzák az általános kategóriákat és a címkézési taxonómiákat a Coursecenter kurzusok bejegyzéstípusainak testreszabásához.

Amennyiben kiválasztja a CourseCenter kategóriákat és címkéket, akkor a Coursecenter  saját(különálló) kategóriáit és címkéit fogja használni

Amennyiben kiválasztja a  WordPress kategóriákat és címkéket,akkor a CourseCenter kurzusok felveszik az általános WordPress kategóriákat és címkéket (ugyanazokat,amiket weboldalakhoz és blogposztokhoz használnak ).

Bejegyzéstípusok Testreszabása

Amennyiben a Kizárjuk a keresésből opció kerül kiválasztásra, A CourseCenter kurzusoldalak nem lesznek belefoglalva abba,amikor a látogató használja a keresőfunkcionalitást az Ön weboldalán.

Ennek az opciónak nincs köze a keresőmotorokhoz.Például a Google továbbra is indexelni  fogja az Ön kurzusoldalait.

Kurzus Tab Áttekintés

 • Új hozzáadása – Megnyitja a szerkesztőfelületet,így elkezdheti egy új kurzus készítését
 • Kurzusok – Megjeleníti az összes kurzust, amik már közzétételre kerültek vagy szerkesztés alatt állnak.
 • Kurzus Opciók – Megjeleníti a kurzusok általános beállításait.
 • Kurzus Shortcode-ok – Megjeleníti a kurzusokhoz rendelkezésre álló Gyorsparancsokat.
 • Kategóriák – Megnyitja a kategória managert.
 • Címkék – Megnyitja a címke managert.
Kurzus Tabok
 

 

 

 

 

Kurzus Készítése

1. Menjen ide Learndash LMS > KURZUSOK

1. Go to LEARNDASH LMS > COURSES

2.  Kattintson az ‘Új hozzáadása’ -ra

Rákattinthat a tabra vagy a gombra.

2. Click ADD NEW

3. Adja meg a Kurzus Címét

3. Enter a Course Title

4. Adja meg a Kurzus Leírását 

Ahhoz,hogy különböző kurzusleírást tudjon megjeleníteni a látogatóknak,illetve a diákoknak használja a “[LÁTOGATÓ]” és a “[DIÁK]” gyorsparancsokat. További információk a Kurzus Gyorsparancsokról ITT.

4. Enter a Course Description

5. Töltse ki a kurzus opciókat

 • Kurzus Anyagok – Adjon meg a kurzushoz szükséges bármilyen anyagot,ami elfogadja a HTML jelölőket.
 • Kurzus Ártípus – Válassza ki az ártípust a kurzushoz. Öt opció van (Nyílt, Zárt, Ingyenes, Vedd meg most, Ismétlődő).
  • Nyílt: A Felhasználó nem köteles bejelentkezni vagy beregisztrálni a tartalomhoz való hozzáféréshez.
   Akkor is használható,ha védjük a kurzust egy tagsághoz kötött pluginnal.
  • Ingyenes: A Felhasználó köteles regisztrálni és bejelentkezni a tartalomhoz való hozzáféréshez.
  • Vedd meg most: Kihasználva a beépített PayPal modult, a felhasználó köteles megvásárolni a kurzust a tartalmához való hozzáféréshez.
   • Kurzus ára – Adja meg a kurzus árát (i.e. “5000”). Állítsa b a devizanemet aLEARNDASH LMS > BEÁLLíTÁSOK  > PAYPAL BEÁLLíTÁSOK. A kurzus anyagai,leckék és a kvízek blokkolásra kerülnek gy Paypal gombbal, ha az ár beadásra kerül.
  • Ismétlődő: To charge recurring payments using our built-in PayPal.
   • Course Price – Enter price of course (i.e. “50.00”). Set currency in LEARNDASH LMS > SETTINGS > PAYPAL SETTINGS. Course materials, lessons, and quizzes will be blocked with a PayPal button if a price is entered.
   • Billing Cycle – Set the frequency for billing for recurring payments. This field is only visible when “Recurring” is selected as a Course Price Type.
  • Closed: Can be used for internal training, where only users being manually assigned to the course can have access. Also useful if using one of our shopping cart add-on – fill out the URL box and the ‘Take this course’ button will link to the shopping cart product.
 • Course Access List – Users who purchase the course have their UserID inserted here automatically via comma-separated-values. The UserID is always a numeric value. You do not need to enter anything in this field.
 • Sort Lesson By – Determines how lessons are sorted for the course only. Will override the global setting from LESSONS > LESSON OPTIONS.
 • Sort Lesson Direction – Determines the lesson direction. Will override the global setting from LESSONS > LESSON OPTIONS.
 • Enable Course prerequisites – Require that one (or more courses) are completed first before a user can enroll into this course.
  • Course Prerequisites: Where you select the prerequisite course(s), hold CTRL to select more than one.
  • Course Prerequisites Compare: Choose whether ALL selected course prerequisites must be complete or ANY of the selected courses.
 • Enable Course Points – Activate the awarding of points for users when they complete the course.
  • Course Points: The number of points a user earns upon successful course completion.
  • Course Points Access: The number of points a user must have in order to enroll in the course.
 • Disable Lesson Progression – When checked, users can take the lessons and quizzes in any order they prefer.
 • Expire Access – Will automatically remove course access after set number of days (based on enrollment date).
 • Hide Course Content Table – Only show the Course Content table to enrolled users.
 • Associated Certificate – Assign a certificate to the course. The certificate is made available on the Course page after successful completion of all course content, including lessons, topics, and quizzes.
Course Options

6. Associate the Course to a Group (Optional)

If you want the course to be associated to a LearnDash Group, simply select the group from the list and click the Right Arrow button. Hold CNTRL to select more than one group.

Associate the course to a group

If the featured image does not appear, it is likely because your theme does not support featured images for custom post types (or at all). Please contact your theme developer for assistance.

6. Add a Featured Image (Optional)

8. Add a Category (Optional)

This is useful if you plan to list your courses by category using the Course List shortcode. Learn more about Categories HERE.

7. Add a Category (Optional)

9. Címke hozzáadása (Opcionális)

Ez hasznos,ha tervezi,hogy kilistázza a kurzusait címkékkel a Kurzus lista gyorsparancs használatával. További információk a címkékrőlITT.

8. Add a Tag (Optional)

10. Kattintson a KÖZZÉTÉTELRE

9. Click PUBLISH

Kurzus Sales oldal testreszabása

A Kurzus Gyorsparancsok használatával létrehozhatja saját testreszabott sales oldalát kurzusaihoz a látogatók számára, és a beiratkozás után a sales üzenet eltűnik.

Ehhez semmi mást nem kell tenni,mint az alábbi gyorsparancsokat használni.Diszítse fel sales szövegét,videóit és képeit a”visitor” gyorsparancsok és bárki között,aki nincs beiratkozva,annak ez a tartalom fog megjelenni.

Amint a felhasználó beiratkozott,akkor fogja azokat a tartalmakat látni,amiket a  “

Kategóriák & Címkék

Két fajtája van a létrehozható kategóriáknak és címkéknek. Az első típus a standard WordPress kategória és/vagy címke. A bejegyzések (beleértve a Kurzusokat,Leckéket,Témákat) akkor jelennek meg,amikor használod őket a blogon vagy egyéb gyorsparancsokon belül,amely kihasználja a kategóriák vagy a címkék előnyeit.

Néha ez nem az ideális beállítás, különösen akkor,ha egy blogot vezet a kurzusairól,és elkülönítve akarja őket tartani,ami annyit jelent,hogy a Kurzusai, a Leckéi vagy a Témái nem bukkannak fel a blog hírfolyamában. Ez az a pont,ahol a kategóriák és címkék másik fajtája jön be a képbe.Létrehozhat kurzus,- lecke- és témaspecifikus kategóriákat és címkéket az egyes oldalbeállításokon belül:

Course Settings Tab

Topics Settings Tabs

Lessons Settings Tab

A saját kategóriák vagy témák kiválasztásához, válassza ki a kívánt típust,és kattintson a tab-ra (Például, “Kategóriák” a szokásos WordPress kategóriákhoz vagy “Kurzus Kategóriák” a kurzusspecifikus kategóriákhoz).

Ezután adja meg a kívánt kategória vagy a címke nevét(a leírás opcionális).

add category

Miután megadta az információt, látnia kell,ahogy megjelenik a Kategória vagy a Címke a jobb oldalon,benne a hiperlinkkel. A hiperlinket gyakran használják arra,hogy belefoglalják a Kategóriát egy gyorsparancson belül.

Category Listing

Most pedig, amikor létrehozza a Kurzusait,Leckéit vagy Témáit,látni fog bármilyen létrehozott kategóriát a jobboldali metabox(ok).Arra is képes l sz,hogy bármelyik címkét kiválassza a létrehozottak közül.Észre fog venni 4 metaboxot. Egy kategória és és címke az általános WordPress kategóriáknak és címkéknek és egy a CourseCenter Kurzusnak,Leckének és Témáknak.
WordPress Meta Boxes

Course Category Meta Boxes

Amint láthatja külön létrehozhat kategóriákat és címkéket a Kurzusaira, Leckéire vagy Témáira közvetlenül a metaboxokból. Azután pedig használhatja ezeket a címkéket a Gyorsparancsok  segítségével.

Tartalom navigáció 

 

Egy online kurzus létrehozása igencsak időigényes lehet,különösen ahogy az idő múlásával egyre több és több tartalom kerül hozzáadásra – folyamatos navigációt igényelve a kurzusok,leckék,témák és kvízek között.

Mindezt szem előtt tartva,életre hívtuk a Tartalom Navigáció Szerkesztőt.

Mondjuk,épp szerkeszt egy leckét a kurzusai egyikében és emlékszik arra,hogy meg kéne változtatni valamit a kurzusoldalon. Namármost,amit tenni kell, az az,hogy rákattint a kurzus nevére,és máris odairányítódik a kurzusszerkesztőre, hatékonyan kikerülve ezáltal három-négy kattintást. 

Lecke létrehozása

Lecke opciók 

A Lecke opciók tab megjeleníti azokat az általános beállításokat,amiket a Coursecenter leckékhez használhatsz. Három ilyen opció van:

 1. Lecke megjelenítési beállítások
 2. Lecke Taxonómiák
 3. Lecke Tartalom típus opciók

Lecke megjelenítési Beállítások

Lecke Megjelenítési Beállítások 

A Lecke Megjelenítési Beállítások azok,amik meghatározzák,milyen sorrendje lesz a CourseCnter kurzus leckéinek.

 • Sorbaállítás eszerint – Meghatározza,hogy a leckék hogyan rendeződnek sorba a kurzuson belül.
  • Cím – A lecke elnevezése.
  • Dátum – Publikáció dátuma.
  • Menü – A leckén belül található attribútum box-on belüli szám alapján.
 • Rendeződés iránya  – Meghatározza a leckék rendeződésének irányát.
  • Növekvő sorrend– ABC-sorrend/számsorrendben.
  • Csökkenő – Fordított ABC-sorrend/fordított számsorrend.
 • Bejegyzés/oldal –A leckék száma,amennyit meg akarsz jeleníteni a Kurzusoldalon. Bizonyosodj meg arról,hogy ez a szám megegyezik a Leggyakrabban megjelenített blog oldal számával a Beállítások > Olvasnivaló oldalon.

Lecke Taxonómiák 

Ezek a beállítások határozzák meg az általános és a címke taxonómiákat a CourseCenter leckék testreszabható poszttípusainál. 

Amennyiben kiválasztod a LearnDash kategóriákat és címkéket,akkor a LearnDash leckék a saját(külön)kategóriákat és címkéiket fogják használni.

Amennyiben WordPress kategóriák és címkék kerülnek kiválasztásra, akkor a LearnDash leckék felveszik az általános WordPress kategóriákat és címkéket(ugyanazokat,amik az oldalakon és a blogposztokon kerülnek alkalmazásra).

Bejegyzéstípusok testreszabási opciói 

Amikor a  Keresésből kizárás  kerül kiválasztásra, a LearnDash lecke oldalak nem kerülnek bele,amikor egy látogató használja a keresési funkciót.

Ennek az opciónak SEMMI KÖZE a keresőmotorokhoz. A LearnDash leckék soha nem kerülnek a Google vagy más keresőmotorok által indexelésre.

Lecke létrehozása

Lecke Tab Áttekintés 

 • Új  hozzáadása  – Megnyitja a szerkesztőt,így hozzá lehet adni új kurzust.
 • Leckék – Megjeleníti az összes leckét,ami már meg van jelenítve vagy vázlat állapotban van.
 • Lecke opciók– Megnyitja az alapértelmezett leckesorrend beállításokat.
Lesson Tab Overview

 

Lecke Létrehozása

1. Menj a LEARNDASH LMS > LESSONS oldalra

1. Go to LEARNDASH LMS > LESSONS

2. Kattints az ÚJ HOZZÁADÁSA gombra

Rá lehet kattintani a tab-ra vagy a gombra.

2. Click ADD NEW

3. Adjon meg egy lecke címet 

3. Enter a lesson Title

4. Adjon meg lecke tartalmat 

Adjon meg lecke anyagot a szövegszerkesztőben.

4. Enter Lesson Content

5. Töltse ki a lecke meta-box-ot 

 • Kapcsolódó kurzus  – Kapcsold a leckét a kurzushoz.
 • Kényszerítő leckeidőzítő – Arra kényszeríti a felhasználót,hogy egy bizonyos ideig ottmaradjon a leckénél.  A TELJESíTÉS MEGTÖRTÉNT gomb nem aktiválódik,amíg a visszaszámláló el nem éri a nullát(opcionális). Ha a felhasználó elhagyja az oldalt, a visszaszámláló ott fogja folytatni, ahol akkor volt,amikor a felhasználó elhagyta az oldalt.
 • Házi feladat feltöltése – Amennyiben kipipálják,a TELJESíTÉS MEGTÖRTÉNT gomb egy olyan mezőre cserélődik,ahol a felhasználó feltöltheti a dokumentumot.A felhasználó addig nem tud továbbhaladni a kurzusban,amíg az adminisztrátor nem jelzi a házi feladatot teljesítettnek.Az adminisztrátorok jelölhetik a házi feladatot teljesítettként, vagy törölhetik bejelentkezés után és a leckeoldalra történő navigáció után.(opcionális)
 • Automatikus házi feladat jóváhagyás – Ha be van pipálva, minden beadott házi feladat jóvá lesz hagyva anélkül,hogy az Admin előbb átnézné őket.
 • Mintalecke  – Hozzáférhetővé teszi a leckéket a látogatók számára anélkül,hogy meg kéne vásárolniuk vagy be kéne iratkozniuk. 
 • Lecke láthatóvá tétele X nappal a beiratkozás után – Lehetővé teszi annak meghatározását,hogy mikor váljon megtekinthetővé a lecke(napokban kifejezve). Az időzítés akkor kezdődik,amikor a felhasználó beiratkozik a kurzusra(legyen bár ingyenes vagy fizetős kurzus).
 • Lecke láthatóvá tétele egy bizonyos napon– Lehetővé teszi,hogy a lecke egy bizonyos időpontban láthatóvá váljon.

6. Leckék sorrendjének meghatározása(Opcionális)

Állítsd be a leckék sorrendjét az Attributum box-ban.

6. Set Lesson Order (Optional)

Amennyiben a kiemelt kép nem jelenik meg, az valószínűleg azért van,mert a kiválasztott témád nem támogatja a kiemelt képek a testreszabott tartalomtípusokhoz(vagy egyáltalán nem). Vedd fel a kapcsolatot a témád fejlesztőjével további segítségért.

7. Add a Featured Image (Optional)

8. Kategória hozzáadása (Opcionális)

Ez akkor hasznos,ha azt tervezed,hogy a leckéket kategória szerint listázod a Lecke Listázás Gyorsparancsot alkalmazva.

További információk a Lecke Gyorsparancsokról itt.

További információk a kategóriákról itt.

8. Add a Category (Optional)

9. Címke hozzáadása (Opcionális)

Ez akkor hasznos, ha azt tervezed,hogy címkék szerint rendezed a kurzusokat a Kurzus Lista Gyorsparancsokat használva. 

További információk a Kurzus Gyorsprancsokról itt. 

További információk a Címkékről itt. 

9. Add a Tag (Optional)

10. Kommentek bekapcsolása (Opcionális)

Lehetővé teheted a felhasználók részére,hogy kommenteljenek a leckéidhez.

10. Allow Comments (Optional)

11. Kattints a KÖZZÉTÉTEL gombra 

11. Click PUBLISH

 

 

Leckék csepegtetése (Időzítése) 

A csepegtetésről 

A leckék csepegtetése (más néven “időzítés”)annak a módja,hogy a leckék tartalmait egy előre meghatározott időzítés szerint tedd hozzáférhetővé. Ennek több előnye is van,mivel így ellenőrzés alatt tarthatod a felhasználóid tanulási élményét. 

Hogyan működik

A CourseCenter-LearnDash rendszerében,a leckék időzített folyama akkor kezdődik,amikor valaki beregisztrál a kurzusra,akár a kurzus megvásárlásával,akár az ingyenes regisztrációval (a”Vegyük meg ezt a Kurzust”gombra kattintással). Ezen a ponton az óra elkezd számlálni,és a leckéid a beállításoknak megfelelően a beiratkozás utáni meghatározott időpontokban fognak hozzáférhetővé válni.

Csöpögtetés beállítása 

1. Hozd létre a lecke címét és tartalmát 

Hivatkozunk a Lecke létrehozása anygban leírtakra a további részletekért.

1. Create your lesson title and content

2. Lejjebb található a szövegszerkesztő, megtalálod a Lecke meta box-ban 

2. Below the text editor, you will find the Lessons meta box

3. Találd meg a“Lecke láthatóvá a leckét X nappal a beiratkozás után”mezőt

3. Find the field titled

4a. Határozd meg,mikor akarod a leckét elérhetővé tenni (napokban kifejezve)

Az időzítés akkor kezdődik,miután a felhasználó rákattint a CSATLAKOZÁS gombra, vagy megvásárolja a kurzust.

4. Specify when you want the lesson to become available (in days)

4b. Állíts be egy meghatározott dátumot,amikor a leckéknek elérhetővé kellene válnia

5.Határozd meg a leckék sorrendjét 

5. Specify the lesson order

6. Kattints a KÖZZÉTÉTEL gombra

6. Click PUBLISH
 

 

 

Házi feladat létrehozása 

Megkérheted a felhasználóidat arra,hogy adjanak be házi feladatot a LECKÉ-hez vagy a TÉMÁ-hoz. További információkért hivatkozunk a  Lecke létrehozása anyag 5.lépésében leírtakra. 

Leckék sorrendbe rendezése Drag-and-Drop módszerrel

Három beépített módja van annak,hogy sorrendbe rendezzük a CourseCenter-learndash leckéket.

 1. Cím/elnevezés alapján
 2. Közzététel dátuma alapján 
 3. Menü sorrendje alapján

Amennyiben preferálod leckéidnek a “drag-and-drop” módszerrel történő sorrendbe rendezését,akkor akár ez is lehetséges egy ingyenes plugin segítségével.

Megjegyzendő,hogy ez a plugin konfliktusba kerülhet a témáddal.Amennyiben ez megtörténik,akkor ki lehet választani egy másik sorrendbe rendező plugint. Amennyiben ez a másik sorbarendező plugin nem működik, akkor a standard leckesorrendezést kell használni. 

1. Menj ide PLUGINS > ÚJ HOZZÁADÁSA

 

2. Gépeld be az “Ösztönös bejegyzéstípus testreszabás” opciót a keresőmezőbe,majd nyomj ENTER-t 

 

3. Kattints az INSTALLÁLÁS MOST-ra az ösztönös bejegyzéstípus testreszabó pluginban 

 

4. Kattints a PLUGIN AKTIVÁLÁSA gombra  

 

5. Menj ide BEÁLLíTÁSOK > INTUITIVE CPO és válaszd ki a  Lecke  & Téma bejegyzéstípusokat.

Mentsd el a beállításokat,amint kiválasztottad a bejegyzéstípusokat.

6. Navigálj ide LEARNDASH LMS > LESSONS

 

7. Válaszd ki a kívánt kurzust a drop-down filter menüből,majd kattints a FILTER gombra  

A filter csak a leckéket fogja megjeleníteni a kiválasztott kurzushoz. 

 

8. Rendezd a leckéket sorrendbe a drag-and-drop használatával

Csak simán lebegtesd az egeret az egyik lecke felett. Az egér nyila  egy négyágú nyíllá fog átváltozni,az alábbi képen megmutatott módon.

Klikk a bal egérgombbal (majd tartás ) a lecke  kiválasztásához és kívánt helyre történő vonszolásához.

 
 

 

 

Témák létrehozása

Kvízek létrehozása

Kvíz létrehozása 

Kattints ide ,hogy letölthesd azt a PDF dokumentumot,ami további instrukciókat tartalmaz kvíz létrehozásáról a LearnDash rendszerében. Ezeket az instrukciókat szeretettel küldik a WisdmLabs nevű WordPress fejlesztő cég munkatársai.

Kurzus Tabulátor Áttekintés

 • Új hozzáadása – Megnyitja a szerkesztőfelületet,hogy új kvízt lehessen létrehozni.
 • Kvízek – Megjeleníti az összes kurzust, amik publikálásra kerültek vagy vázlat állapotban vannak.
 • Kvíz opciók – Kilistázza az általános Kvíz Opciókat.
 • Beadott Esszék – Megjeleníti az összes esszékérdést.
 • Import/Export – Itt látható,honnan hova exportáljuk/importáljuk a LearnDash kvízeket.
Quiz Tabs

1.Rész – Kvíz beállítások konfigurálása

1. Menj ide LEARNDASH LMS > QUIZZES

1. Go to LEARNDASH LMS > QUIZZES

2. Kattints az ADD NEW(Új hozzáadása)gombra

2. Click ADD NEW

3. Adj meg egy címet 

3. Enter a Title

4. Adj meg egy leírást vagy instrukciókat 

4. Enter a Description or Instructions

5. Konfiguráld az Alapbeállításokat

 • Ismétlések– Hogy hányszor lehet megismételni a kvízt.
 • Bizonyítvány küszöbérték–Az a százalékérték,amit el kell érni a bizonyítvány megszerzéséhez(állítsd “1.1”értékre,ha nem akarsz bizonyítványt kibocsátani).
 • Sikeres vizsga százalékos küszöbérték  – Az a százalék,amit el kell érni a sikeres vizsgához.
 • Kapcsolódó kurzus  – Az a kurzus,ami a kvízhez hozzá van kapcsolva.
 • Kapcsolódó lecke  – Lecke vagy téma,amihez a kvíz hozzá van kapcsolva (Opcionális)
 • Kapcsolódó bizonyítvány – Bizonyítvány,amely akkor szerezhető meg, ha a küszöbérték elérésre kerül .
5. Configure the Core Settings

6. Opcionális beállítások konfigurálása 

Az alábbi Alapbeállítások az Opcionális beállítások.Minden egyes elemnek van egy leírása,ami további információkat ad arról,hogy mi történik,ha egy bizonyos opciót kiválasztanak. 

6. Configure Optional Settings

7. Kattints a PUBLISH(publikálás)gombra

7. Click PUBLISH
 

2.Rész – Kvízkérdések létrehozása 

1. Kattints a QUESTIONS (Kérdések)Tabulátorra

Ez a tabulátor akkor válik láthatóvá,ha rákattintás a SAVE(Mentés) vagy a PUBLISH(Publikálás)gombra,melyek elmentik,illetve publikálják a kvízbeállításokat.

1. Click on the QUESTIONS Tab

2. Kattints az ADD QUESTION(Kérdés hozzáadása)gombra

Vagylagosan rá lehet kattintani a COPY QUESTIONS FROM ANOTHER QUIZ (kérdések másolása másik kvízből)gombra a már létrehozott kérdések átmásolásához.

2. Click ADD QUESTION

3. Add meg a kérdést 

3. Enter the Question

4. Válassz választípust

4. Select an Answer Type

5. Adj meg lehetséges válaszokat

Ezek különbözőképpen fognak kinézni attól függően,melyik opciót választod.Az alábbi kép a “Single Choice”lehetőséget ábrázolja

5. Enter Possible Answer Selections

6. Kattints a SAVE(Mentés)gombra

A kérdés elmentésre került.Ismételd meg,ha szükséges.

6. Click SAVE

Kvíz Kérdés Típusok 

Ez a bekezdés áttekinti a különféle hozzáadható kérdéstípusokat.Megjegyzendő,hogy képek,videók és egyéb formátumú médiák is megjeleníthetőek a kérdés és a válaszmezőben egyaránt.

Az alábbi kérdéstípusok támogatottak:

 1. Single Choice-Egy helyes válasz
 2. Multiple Choice-Több helyes válasz
 3. “Free” Choice
 4. “Sorting” Choice
 5. “Matrix Sorting” Choice
 6. Töltsd ki az üres mezőt
 7. Értékelés
 8. Esszé / Nyitott válasz

Single Choice-Egy helyes válasz

Ennél a kérdésfajtánál akármennyi válaszlehetőség lehetséges, de csak egy helyes válasz van.Ez a legáltalánosabb kérdésformátum a standardizált tesztekhez.Ezt a kérdésfajtát kell használni az Igaz vagy Hamis kérdésekhez is. 

Multiple Choice-Több helyes válasz

Akárcsak a Single Choice opciónál, itt is bármennyi potenciális válaszlehetőség adható meg. Jóllehet, a Single Choice opcióval ellentétben a Multiple Choice több helyes válaszlehetőséget is lehetővé tesz.

Azért,hogy a kérdés helyesen legyen megválaszolva, a tanulóknak az összes helyes választ be kell jelölniük.Ha csak néhányat jelölnek meg,akkor a kérdés helytelenül megválaszoltként lesz megjelölve. 

Free Choice-Szabad választás

Ez a kérdéstípus egy olyan mezőt jelenít meg a tanulónak,ahova a helyes választ kell begépelnie.Például, ha az a kérdés,hogy “Milyen színű az ég?”,akkor többféle megoldás is elfogadható helyesnek. A fenti képen látható módon a kérdés akkor tekinthető helyesen megválaszoltnak, ha a tanuló begépeli bármelyiket ezek közül a potenciális válaszlehetőségek közül. 

A lehetséges válaszok hosszabbak is lehetnek,mint egy szó.

A nagybetű,- kisbetű használata nem kerül pontozásra.Az egyik tanuló begépelheti,hogy “Kék”, egy másik pedig,hogy “kÉK”.Mindkettő helyes válaszként lesz értékelve.

Sorting Choice-Sorbarendezős választás

Ha azt akarod,hogy a tanuló a lehetséges helyes válaszokat egy bizonyos sorrendbe rakja, akkor a Sorting Choice kérdéstípust kell használni.

A kérdés létrehozásánál megadott sorrend lesz a helyes sorrendként tekintve.

Matrix Sorting Choice (Párosítás)

Ha azt akarod,hogy a tanulók párosítsanak össze két elemet egymással,akkor a Matrix Sorting Choice nevű kérdéstípust kell használni.A Kritérium mezőbe gépelt elemek nem mozgathatóak és statikusak.Az Elemek rendezése mezők azok,amiket a tanulók a drag-and-drop módszerrel húznak a párosítási kritériumhoz.

Töltsd ki az üres mezőt

Ez a kérdéstípus egy üres mezőt fog egy mondat közepébe illeszteni. Itt azt várjuk el a tanulóktól,hogy gépeljék be a helyes választ ebbe az üres mezőbe.Ha több,mint egy ilyen “Üres”mező van a kérdésben,akkor mindkettőt helyesen ki kell tölteni ahhoz,hogy az egész kérdés helyesként legyen megjelölve.

Példa a formátumra:

“Én gyakran {játszom} a focit”.

Ez úgy lesz megjelenítve a tanulónak,hogy : “Én gyakran ____ a focit” . Azt kell begépelniük,hogy “játszom”.A nagy és kisbetűknek nincs jelentősége. 

Megadhatsz többféle opciót is a helyes válaszra, csak kerítsd körbe a szót kapcsos zárójelekkel [ ]

“Én gyakran {[játszom][nézem][utálom]}a focit” . Ebben az esetben mind a három megoldás helyes.

Amennyiben a “különböző pontszámok minden válaszért” opció aktiválva van,pontszámokat rendelhetsz hozzá az alábbi formátumot használva, egyébként pedig minden válaszért 1 pont jár.

“Én a focit {játszom} , {labdával|3}”. Ebben az esetben a “játszom” 3 pontot ér, a “labdával”pedig 3 pontot.

Értékelés (Kérdőív)

Az értékelő típusú kérdések lhetővé teszik a Likert skála szerinti kérdéseket.Ez azt jelenti,hogy a tanulókat megkérik arra,hogy értékeljenek valamit egy skálán.

Keríts körül egy értékelési opciót egy kapcsos zárójellel“{}”. Az egyedi értékelések egy szögletes zárójellel vannak körbekerítve “[]”.Az opciók száma a maximálisan elérhető pontszám.

Példák:

* kevésbé értek egyet { [1] [2] [3] [4] [5] } inkább egyetértek

* kevésbé értek egyet { [a] [b] [c] } inkább egyetértek

Az első példában a maximálisan elérhető pontszám az 5.

A második példában a maximálisan elérhető pontszám a 3.

TIPP: Ez a kérdéstípus tökéletes a kurzus előtti és a kurzus utáni felmérésekre. A Diplomaosztási Szint funkciót használhatod a tanulóknak szóló testreszabott üzenet megjelenítésére az összesített pontszám alapján,amit minden értékelő kérdés megválaszolása után lehet kapni.

Esszé / Nyílt válasz

Esszékérdésre bármilyen válasz adható.Ezek automatikusan is vagy manuálisan is értékelhetők a beállításoktól függően.

Az esszé lehet egy beadott dokumentum, vagy egy szabad szöveg begépelése az alább megjelenített módon: 

Az utolsó, (de a legfontosabb) beállítás az esszékre az az,hogy hogyan legyenek értékelve a kvíz közvetlen kitöltése után.A következő opciókat fogod látni egy legördülő menüben:

A legördülő menüt használva meghatározhatod, hogy akarod-e engedni a felhasználónak,hogy folytassa a kurzust,vagy várjon addig,amíg hivatalosan meg nem csinálta a kvízt.Alább található a leírás arról,mit várhatsz az egyes választható lehetőségektől:

 • Nincs még kiértékelve,nincs még pontszám, – Az esszé beadásra került,és a pontozásra vár.A végső kvíz pontszáma a “Függő”állapottal lesz megjelenítve a tanuló részére.
 • Nincs még kiértékelve, teljes pontszám megadva– Az esszé státusz a “Nincs kiértékelve”, de a teljes pontszám megadva. Szűrhető a keresés a “nincs kiértékelve”állapotú esszékre,hogy egy későbbi időpontban legyenek pontozva.
 • Kiértékelve,teljes pontszám megadva – Az esszé státusza a “Kiértékelve” és a teljes pontszám megadva.

FONTOS:  Amennyiben nincs még pont megadva az esszére, ez (átmenetileg) levonásra kerül a végső pontszámból.Ha a többi kérdésből megszerzett pontokkal meghaladja a bizonyítványszerzési küszöbértéket, a tanuló folytathatja a kurzust. Jóllehet,ha nem szreznek elég pontot a bizonyítványszerzési küszöbértékhez, akkor nem folytathatják a kurzust. Bizonyítvány nem lesz kibocsátva,ha az esszékérdés még mindig a  NINCS ÉRTÉKELVE státuszban van még akkor sem, ha a küszöbérték elérésre került. 

When an essay is complete for a quiz, you can find it underAmennyiben egy esszé elkészült a kvízhez, akkor itt található majd meg KVíZEK >BEADOTT ESSZÉK 

Státusz alapján szűrhető (Kiértékelve kontra Nincs kiértékelve),valamint kurzus,lecke és esszé alapján is. 

Kattints a SZERKESZT gombra a beadott esszé felülvizsgálatához.Hogyha egy dokumentum feltöltése volt az elvárás az esszé teljesítéséhez,akkor ott lehet majd letölteni a file-t. 

Ugyanitt lehet majd pontokat adhatsz,és ahol majd az esszét KIÉRTÉKELVE státuszba tudod tenni.

Hogyha előzőleg az esszé értékelését Nincs kiértékelve,nincs pontozva,státuszba tetted,akkor a kvíz státusza és a kvíz pontszáma nem lesz többé Függőben,miután lepontoztad,és az esszét kiértékelve státuszúnak jelzed.

Ha a felhasználó nem érte el a teljesítési küszöbértéket a pontozás előtt, de az esszé értékelése után eléri a teljesítési küszöbértéket,akkor a kurzus folytatása engedélyezve lesz a felhasználónak.

 

Bizonyítvány létrehozása

Bizonyítvány Gyorsparancsok

Gyorsparancs opciók 

Használhatsz gyorsparancsokat a bizonyítványok megjelenítésének a testreszabásához.Bármilyen felhasználói információt meg lehet jeleníteni az előre beállított gyorsparancsokban.

[ usermeta ]

Ez a gyorsparancs egy bizonyos paraméter elnevezésű mezőt jelenít meg,ami a felhasználói meta adat mező megjelenítését jelenti.Ne rakjon szóközt a “usermeta” és a kapcsos zárójel közé. 

Például: [ usermeta field=”display_name” ] megjelenítené a felhasználó megjelenítendő nevét.

Nézd meg a rendelkezésre mezők listáját itt.

Ez a gyorsprancs megjeleníti a kvízkitöltési kísérletek számát a bizonyítványon. Ez a gyorsparancs a következő paramétereket tudja felhasználni:

SHOW:

Ez a paraméter meghatározza a gyorsparancs által megjelenítendő információt.

Lehetséges paraméterek:

 • score
 • count
 • pass
 • rank
 • timestamp
 • points*
 • total_points*
 • percentage
 • quiz_title
 • course_title
 • timespent*

A csillaggal(*) jelölt paraméterek csak a Haladó Kvízben érvényesek.

Például: % megjeleníti a felhasználónak a kvízben elért százalékszámát.

FORMAT:

Alapértelmezett: “F j, Y, g:i a” úgy jeleníti meg,hogy Márc.10, 2001, 5:16 pm.

Például: a következőképpen fog megjelenni 2001-03-10 17:16:18

A rendelkezésre álló dátumformátumok teljes listája itt tekinthető meg.

Ez a gyorsparancs a kurzussal kapcsolatos információkat jeleníti meg a bizonyítványon. Ez a gyorsparancs a következő paramétereket tudja használni:

SHOW:

Ez a paraméter meghatározza a gyorsparancson megjelenítendő információkat.Lehetséges értékek:

 • course_title
 • completed_on
 • cumulative_score
 • cumulative_points
 • cumulative_total_points
 • cumulative_percentage
 • cumulative_timespent
 • aggregate_percentage
 • aggregate_score
 • aggregate_points
 • aggregate_total_points
 • aggregate_timespent

cumulative az átlagpontszáma a kurzus összes kvízének.
aggregate az összege a kurzus összes kvízének.

Például:  minden kvíz átlagpontszámát,amit a kurzus résztvevői kitöltöttek.

< p>FORMAT:

Ezt a dátumformátum megváltoztatására is lehet használni.

Alapértelmezett: “F j, Y, g:i a” azt jeleníti meg, hogy Márc. 10, 2001, 5:16 pm.

Például: azt jeleníti meg,hogy 2001-03-10 17:16:18

A rendelkezésre álló dátumformátumok teljes listáját itt lehet megtekinteni.

Bizonyítvány hozzárendelése

A bizonyítványokat hozzá lehet rendelni kurzushoz és kvízhez is.

Amennyiben egy bizonyítvány hozzá van rendelve egy kurzushoz, akkor válik hozzáférhetővé, ha a kurzus minden komponens teljesítésre kerül. Ebbe beleértjük a leckéket,témákat,beadandó házi feladatokat és kvízeket.Meg fog jelenni a “Nyomtasd ki a bizonyítványt” a Kurzus oldalán.

Amennyiben egy bizonyítvány  hozzá van rendelve egy kvízhez, akkor fog tudni megjelenni,ha a kvíz kitöltésre került,és a beállított követelményszint elérésre került.A “Nyomtasd ki a bizonyítványt” gomb fog megjelenni a kvízeredmény oldalon és a CourseCenter profiloldalon.

Ügyfélszolgálat