Üzleti világból érkezett vezetőkkel erősít a BKF

Üzleti világból érkezett vezetőkkel erősít a BKF

Három új vezetőt nevezett ki a Budapesti Kommunikációs és Üzleti Főiskola. Jákó Eszter személyében tapasztalt marketing és kommunikációs szakember érkezett az intézménybe, mostantól vezérigazgató-helyettesi pozícióban felelős a BKF cégcsoport márkakommunikációs és marketing feladataiért. Az előző vezető, Dr. Tóth Ágnes szülési szabadságra megy. Jákó Eszter korábban hasonló munkakörben dolgozott a Sanománál, az Eon-nál és a UPC-nél is.

Tiszai Zoltán gazdasági igazgató-helyettesként újonnan létrehozott pozíciót tölt be, feladatköre a pénzügyi terület, az IT és az üzemeltetés vezetésének teendőire terjed ki, a BKF-re a Deloitte-tól érkezett. A hallgatói szolgáltatások területére is új vezetőt igazolt a BKF, kifejezetten azzal a céllal, hogy továbbfejlessze a hallgatókat a fókuszba helyező, ügyfélközpontú szemléletet. Ennek szellemében Tanulmányi és ügyfélszolgálati igazgatói pozíciót hozott létre a főiskola, melyet Ilyésné Bariz Bernadett tölt be, aki a korábban a Vodafone vállalati üzletágánál dolgozott értékesítési igazgatóként.

Az, hogy mindhárman az üzleti szférából érkeztek, tudatos vállalati stratégia eredménye. Egyáltalán nem jellemző, hogy oktatási intézmények el tudjanak csábítani szakembereket a versenyszférából, a BKF viszont Magyarország legnagyobb és legdinamikusabban fejlődő felsőoktatási magánintézménye, amely piaci alapokon működik, és nemzetközi tőkebefektetéssel valósítja meg növekedési stratégiáját. A BKF mára több mint 7000 hallgatóval rendelkezik és mintegy 100 magyar és angol nyelvű képzést kínál különböző képzési szinteken.

A BKF célja a végzősök számára kiszámítható jövőt és karrierlehetőséget kínálni, melyhez fontos alap a magas szakmai hozzáértést képviselő humán erőforrás az üzleti szférából érkezett kollégák személyében. A tapasztalt kollégákkal a BKF a versenypiaci gondolkodást szeretné elmélyíteni, és bízik abban, hogy munkájukkal még inkább ügyfélorientált, a fiatalok felsőoktatással szemben támasztott elvárásaira rugalmasan reagáló szemléletet valósít meg, és a lehető magasabb színvonalú szolgáltatásokat nyújtja. felsofokon-oktatas

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ügyfélszolgálat